Wednesday, September 3, 2014

Maalinäituse avamine muinastulede ööl

Muinastulede ööl süüdatakse mere ääres lõkked, et näidata ühtekuuluvustunnet. Meie siin sisemaal, Ahjal, valgustame kohti, kus tavaliselt koos käiakse vähem. Vallavanem Peeter Sibul ütles, et "bussijaam on meile nagu sadam, mille kaudu minnakse ja taas tagasi tullakse."
Noorte kunstiprojekt sai alguse eelmisel suvel, kui Õiehelbe promenaadil avasime näituse mõisahäärberi akendel. Viisteist noort kunstnikku maalisid seitse pilti, millest hiljem kolm müüsime heategevuslikul jõuluoksjonil. Noortel oli eesmärk muuta see kummituslik hoone natukenegi ilusamaks.
Inimesed rääkisid, et käivad tihti maale imetlemas, kiitsid ideed ja teostust. Andsime lubaduse, et teeme veel. Kelle mõte see oli, et maalime vaated Ahja ilusatest kohtadest. Ei teagi. Ilmselt meie kõigi, sest koostöös sünnivad ju head teod  ja mõtted.
Kui hakkasin kevadel õpilasmaleva rühma kokku panema, küsisid 12.a., et miks nemad ei või tööd teha. Tegelikul võib. Meie riigi seadused lubavad töötada juba 7.a., aga neile tuleb võimaldada kergemaid töid -  nt. reklaami ja kunsti vallas. Kristo rääkis, et teeb kodus küll igasuguseid töid, aitab isal ehitadagi. Mul lõi tuluke põlema. Nemad maalivadki. Arutasime vallavanema ja vallavalitsuse liikmetega. Meid innustati - väga hea idee, tehke ära. Maalimine on ka töö nagu "kraavi kaevaminegi".


Näituse avasime muinastulede ööl. Tublid kunstnikud olid - Angela Puur, Kristo Aav, Getter Pihlak, Keithy Pallandi, Renar Kihho, Kaidy Tõruke, Johannes Jõgeva ja Taimar Tõruke. Raamid maalidele kinkis Ago Neemsalu.

No comments:

Post a Comment