Friday, March 7, 2014

Ahja noored tähistasid Eesti Vabariigi 96.aastapäeva meeleoluka mälumänguga „Me armastame Ahjat“


Ürituse idee  ja lavastuse autor oli  Renar Kihho.  Tema otsis võistkonna kaptenid, õhtujuhi ja sponsorid.  Tore oli see, et inimesed olid hea meelega nõus kaasa lööma ja osalema, mis näitab, et kogukond usaldab noori. Renaril on see juba kolmas suurüritus, mis ta Ahjal korraldanud on (kahel korral „Laulavad Ahja Tähed“).

Kaks võistkonda, kapteniteks vallavanem Peeter Sibul ja volikogu liige Tiia Tenno otsisid oma võistkondadega  vastuseid.  Võistkonda  pidi veel  kuuluma   üks põhikoolinoor, üks noor vanuses 18-26 ja üks täiskasvanu. Julged mängijad  vallavanema võistkonnas  olid – Janar Kallson, Henari Kamenik ja Aili Siitoja.  Vastasmeeskonnas mängisid   Hannela Kiho, Ranet Roositalu ja ankrumeheks Urmas Ojala. Meeleolukat mängu juhtis ettevõtja ja volikogu liige Kaider Lutsar.


Ülemisel pildil - Tiia Tenno, Hannela Kiho, Ranet Roositalu ja Urmas Ojala

Alumisel pildil - Peeter Sibul, Janar Kallson, Henari Kamenik ja Aili Siitoja


Mälumängus olid kõik küsimused Ahjat puudutavad. Iga klass oli koostanud küsimuse ja need esitati videoküsimustena.  Parima küsimuse auhinna sai I klasss, kes palus loetleda Ahjal tegutsenud arstid. Kõige legendaarsem ja tuntum arst oli Artur Niinemägi, kes oli ka Lenini ordeni omanik. Küsimused olid  nii huvitavad, et rahvas saalis poolihääli kaasa mõtles  ja vastuseid pakkus.  Arvude voorus tuli arvata, mitu ostu sooritatakse päevas keskmiselt Illimari poes. Mis teie arvate? 313 oli õige number, mida peeti väga suureks numbriks ja pakuti väiksemaid arve. Andmed pärinevad Põlva Tarbijate Ühistu analüütikaosakonnast ja see on 2013.a. keskmine. Millise nimega mehi elab Ahja vallas kõige rohkem? Saime teada, et kümme meest Ahja vallas on ristitud Aivariks.

Pildil - 7. Klassi videoküsimus

Kui palju noori, vanuses 7-26, elab Ahja vallas? 2013.a. 01.jaanuari seisuga on õige number 237. Kõige rohkem esinemiskrampi  mängijates ja elevust publikus tekitas loetelu Ahja jões olevatest kaladest.  Igatahes ei teadnud keegi pakkuda trullingut, luukaritsi ja võldast. Küll aga ei jäetud passima, sest 1,5 minutit tiksus ja pakuti vahvalt  räime ja vaala. Õhtujuht Kaider Lutsar arvaski seepeale, et mine tea. Räägitakse jah, et Ahja jõgi üks Eesti liigi- ja kalarohkemaid jõgesid.
Küsimuste vahel mängisid  rahvalikke lugusid trio Ivar Pärnamets ja Sõbrad. Publik sai kaasa laulda ja võistlejad said lisapunkti loo ära tundmise eest. Oli tõesti uhke ja hää olla. Olen kindel, et kõigile meeldis. Peol esitati esmakordselt Laul Ahjast, sõnade ja viisi autor Rita Lutsar.

Pildil - Pillimehed

„Me armastame Ahjat, oo,oo,oo
Siin inimesed soojad, oo,oo,oo
Me armastame Ahjat, oo,oo,oo
Siit kahju lahkuda, oo, oo, oo“

  - See on tõsi. Tänu kõigile abilistele ja toetajatele kujunes õhtu sündmuseks, Aitäh Teile! Ühtses jõus peituvad meie kõigi õnnestunud kordaminekud!

Pildil - ürituse toetajad

No comments:

Post a Comment