Tuesday, August 14, 2018

Põlva Valla Kodukohvikutepäeval avasime Kinokohviku

Ühel päeval Fb-s surfates jäi pilk MTÜ Loomiseks Loodud kuulutusele, kus kutsuti üles avama 12.augustil kodukohvikuid. Mõtlesin pikalt enne, kui noortele mõtte osaleda välja käisin. Meil oli küll  kogemus eelmise aasta Ahja Valla kodukohvikutepäeval saadud, aga siiski... Mõtlema panigi see, et olime jah sõna öelnud  osalemiseks ka II Ahja kodukohvikute päevadel 25.-26.augustil. Kas ikka jaksame, kas oskame kalkuleerida ja majandada, et miinustesse ei jääks ja oluline oli ka, et suupisteid ja vahvaid tegevusi jätkuks.
Määravaks jah sõna andmisel sai see, et 12.augustil tähistatakse  ka rahvusvahelist noortepäeva.
Ja nii algasidki ettevalmistused.

Abiliste leidmisega läks kiirelt. Oli just lõppenud malevasuvi ja hakkamist täis Ahja rühma malevlased olid taas valmis tegutsema. Aigar Blohhin  ja Annabel Tagaküla olid esimesed, kes kampa tulid. Seejärel veel Kadri Vilt, Kristjan Rasmus Vilt,  Steffy Prants, Renar Kihho, Dagni Loid ja Kermo Küüts. Arutelud FB grupis, kokkusaamised ja ideede teostused. Juhtus ka nii, et mitme tunni töö lendas sõna otseses mõttes mõne minutiga taevasse. Nõnda oli dekoreerimiseks mõeldud õhupallidega.
Noored hindasid oma oskusi, mida nad saaksid kasutada ja julgeksid teistele õpetada. Nii otsustasimegi, et Annabel ja Steffy teevad näomaalinguid, Kermo laenutab rulluiske ja motiveerib rullitama,

Kadri juhendab küünlapurkide kaunistamist, Kristjan ja Aigar jälgivad  jooksvalt kõike toimuvat ja on abiks, kus vaja. Näiteks tuli tuua toole juurde, kui kabemängijaid ümber laua rohkelt kogunes.
Nii mitmelgi korral ka tuulega võidu joosta, et püüda telgikatet või tugevamalt kinnitada reklaamtahvlit. Müügitöö võtsid endale Dagni ja Renar.
Mida me siis pakume, arutlesime? Kui on Kinokohvik, siis kindlasti popcorni. Otsustasime, et kõik, kes soovivad võivad tulla omavalmistatud hõrgutisi müüma. Eriliseks hitiks said Robini lihapirukad, Jürgeni kaneelikangid, Renari tassikoogid ja Aigari krõbedad leivad.
Kuna meil on lõppemas kaheaastane Leader projekt "Piirkonna toitumisteadlikkuse ja Ahja noorte ettevõtlikkuse ergutamine", siis olime piisavalt teadlikud, et coca - cola jätame küll menüüst välja. Miks käib aga koos sõnapaar kino ja popcorn?
Otsustasime murda müüte ja õppida valmistama tervislikke ja silmailu pakkuvaid köögiviljaampse. Selleks tuli meile appi suurte kogemustega kokk Signe Aid.

Kui algselt plaanis Signe läbi viia kaks 1,5 tunnist töötuba, siis tegelikkuses oli fruktodisaini õppimine nii äge, et juhendaja sai seitse tundi järjepanu seletada ja abistada, julgustada ja innustada.
Kogu päevamelu sai jälgida järvel paadiga sõites, proovida slacklineliinidel osavust, mängida piljardit ja loomulikult vaadata multikaid. Lahe päev oli tänu toredatele külastajatele, kes olid kohale sõitnud Tallinnast, Tartust, Võrust, Räpinast jm lisaks kohalikele. Eesmärk oli täidetud, silmitsi suheldes sai rohkesti energiat, julgust, uusi kogemusi, kasvas usk oma oskustesse.

No comments:

Post a Comment