Thursday, March 2, 2017

"Noortekohtumised" Kallastes

 "Noortekohtumised" Kallastes
16.veebruaril, just minu sünnipäeval, sõitsime Kallaste Kooli noortegrupiga kohtuma. Etterutavalt ütlen, et sünnipäeva puhul lauldi mulle kolmes keeles sünnipäevalaulu - eesti, vene ja inglise keeles. Armas ja võimas.
Lisaks Ahja tüdrukute Annabeli, Liise-Marie, Jaryna-Nelli, Marieli, Kretlini ja Grete oli meie grupiga ka Mooste noorsootöötaja Eva koos Mooste Kooli poistega Nikita, Aleksi, Reio, Armandi ja oma tütrekese Nellaga. Viimane oligi kõige seltsivam ja armastatum meie kõigi poolt. Esimesel õhtul tutvusime ja arutlesime oma ootuste üle
ja panime paika reeglid. Kõige tähtsam reegel oli, et oleme sõbralikud, suhtleme julgelt, teeme kõike kaasa ja tegevuste ajal ei kasuta telefoni


Tutvusime koolimajaga, kuna see sai  neljaks päevaks meie koduks. Ööbimiseks olid meil mugavad toad õpilaskodus. Kallaste Kool saab 120 aastaseks järgmisel aastal, on küll natuke kehvas seisukorras, aga väga hubane ja kenasti dekoreeritud. Kooli kunstiõpetaja Aili on väga hea kunstnik ja suurepärane juhendaja noortele. Kooli uhkuseks ongi kunstiklass, kus on noorte tehtud elusuuruses eksponaadid Peipsi ääres elutsevatest lindudest ja järves elavatest kaladest.

Meie ülesanne oli koos teha linna keskväljakule puudele kaunistuseks seelikud, kuna laupäeval oli linnas 15.karakatifestival. Üks meie ootustest, lisaks sellele, et saaksime uusi sõpru, oli näha ägedate lumemasinate paraadi ja ka järvejääl sellega sõita. Ootused täitusid.

 Üks hommikune foto, kus kõiki osalejaid pole.
 Karakatide paraad järvejääl
 Puudele seelikute tegemiseks moodustasime segagrupid vene ja eesti noortest.



Mulle meeldis, noored olid vahvad ja julged. Kõige huvitavam oli minu jaoks vanausuliste muuseumis ja kirikus. Meeldis karakatipäev ja karakatiga sõit Peipsi jääl, siis veel disko ja suhkru keetmine,samovaritee joomine. Nii kenasti oli laud kaetud. Ja süüa sai nii palju, toidud olid head. Ühel päeval kokkasime ka ise- tegime erinevaid salateid ja küpsetasime saiakesi. Suhkrut saime kõik ka kingituseks kaasa.


 Loomulikul mahtus meie päevadesse ka sporti ja tantsu. Kirill valis reede õhtul muusika, et saaksime tantsida. Timur ja Oljana korraldasid võrkpallimatši. Meie tüdrukutele tuli väga kasuks, et käivad võrkpallitrennis.
Südamest suurt tänu kõigile osalejatele, vastuvõtjatele, huvijuht Annale, kunstiõpetaja Ailile,  eesti keele õpetaja Jekaterinale ning projekti kirjutajale kooli direktorile Jelena Lavrovale. Meie kohtumist rahastas Archimedes Noorteagentuur, kust projektijuht Siim Värv ka meil külas käis. Ootame uusi kohtumisi.

No comments:

Post a Comment