Sunday, December 6, 2015

Tagasivaade nädalale

Nädal möödus kiiresti ja oli täis uusi ja põnevaid kohtumisi. Mõttetalgutel sooviti, et Ahjal tegutseks robootikaring. Olen uurinud ja tean, et ringi käivitamine on suure eelarvega, üks legoroboti komplekt maksab 400 €, lisaks on vaja veel arvuteid ning fanaatilist ringijuhendajat. Teisipäeval käis keskuses Andreas Hämäläinen, kes on Vastse-Kuustes ringijuhendaja. Andreas on tõeline entusiast, tal oli kaasas lisaks lego robotile ka

arduino robot ja drooniga kaamera.

 Seekord said poisid juhtida ja võidu ajada masinatega.
Lustimisele eelneb loomulikult suur töö - modelleerimine ja prgrammeerimine, milleni seekord ei jõutud. Andreas oli nõus veel mõnel õhtul peale tööd Ahjale tulema, aga ringijuhendamist ta enda õlule ei võtaks.

Kolmapäeval käisid Ahja rühma noorkotkad Johannes Jõgeva ja Emil Luiv Põlva maleva noorte kotkaste instruktor Maive Tõemäega maakonnalehe "Koit" toimetuses ajakirjanik Aare Lepastega kohtumas. Poisid rääkisid oma kogemusest vabariiklikul meediavõistlustel ja andsid lubaduse kirjutada sellest ka artikkel. Maivega arutasime ka Ahja rühma noorte kotkaste edasisest tegevusest, Johannes Jõgeva hakkab rühmajuhi ülesandeid täitma, jagab infot ja organiseerib poisid laagritesse ja võistlustele.

Pühapäeval oli tantsupäev.Tantsupäeva idee hakkas arenema kuu aega tagasi, kui osalesime Valgjärve Valla Avatud Noortekeskuses talendijahil. Kõik maakonna noortekeskused otsisid kohapeal julgeid noori, kes sooviksid esineda. Meid esindas 9.aastane Keity Funk, kes tantsis hip-hop tantsu. Tunnustamisväärt on see, et Keity oli tantsusammud ise õppinud video järgi ja ka ise muusika valinud. Tantsu esitas ta väga julgelt ja hästi. Väga siiralt rääkis Keity ka sellest, et ta unistab tantsimisest JJ Street tantsijatega. Valgjärvel tunnustasid noorsootöötajad tüdruku esinemist tiitliga Noorsootöötajate Lemmik ja noortežürii andis välja III koha preemia. Siit edasi võttis Värska ANK noorsootöötaja Triinu Arund südameasjaks,

 Pildil kõik, kes lõpuni vastu pidasid

 et tulla Värska ja Räpina JJ Street tantsijatega Ahjale. Ilus ja südantsoojendav algatus, millest oli täna võimalus osa saada. Kell 8 hommikul olid Värska tüdrukud Mari Linnus, Mariete Kena, Stella Aan, Liisa Kallari, Janna-Liis Jõesalu ja treenerid Lenel Karu ja Maiu kohal, et teha ettevalmistusi tantsupäevaks. Tundub, et Ahjal on tublisid tantsijaid sirgumas, kaks tundi järjepanu tantsiti lustiga. Energia taastamiseks küpsetasime piparkooke ja vahvleid.

No comments:

Post a Comment