Monday, December 14, 2015

Tagasivaade eelmisele nädalale

Jõulud lähenevad ja ettevalmistused on alanud ka keskuses - Carmen küpsetas noortega neljapäeval , Marleen, Laura ja Renar küpsetasid pühapäeval suure hulga piparkooke heategevuseks.Uudo Palm tõi meile väikese jõulukuuse, tegime ise ehteid, et kuusekest kaunistada.


Kolmapäeval oli pereõhtu Ahja Koolis. Seekord oli tunda juba jõulumeeleolu, hubases küünlavalguses esinesid õpilased meeleolukate laulude ja pillilugudega.


 Sotsiaalpedagoog Kai Hallik rääkis koolikiusamisest. Osalejad said teadlikuks, et kiusamine on pahatahtlik ja järjekindel teise inimese tahte vastaselt käitumine. Kai rõhutas ka seda, et enamasti toetab kiusamist ka kiusatav ise, kes ei julge öelda, et talle see ei meeldi ja ka teised, kes näevad, aga ei julge sekkuda.  Alati tuleb olla hooliv, märgata ja sekkuda.


Pereõhtute eesmärk on tugevdada võrgustikku, et toetada noori, nende vanemaid ning õpetajaid ja noortejuhendajaid. See on üks osa Eesti ANK ja tema partnerite ühisprojektist "Riskilaste toetusprogrammi rakendamine läbi noortekeskuste“, mis  on rahastatud Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste programmi „Riskilapsed ja –noored“ avatud taotlusvoorust „Noorte- ja noorsootööorganisatsioonide võime kaasata riskilapsi ja noori on paranenud“.

Nädalavahetusel osalesid 6 Ahja rühma kodutütart ja 4 noorkotkast Kõlleste rühma oskustelaagris. Oleme väga tänulikud Kõlleste noortele, et nad meid kutsusid, osalesid veel Ridali, Laheda ja Leevi rühm. Laagris oli kokku 50 osalejat, kes olid sõbralikud ja tegid kõike kaasa.




 Meeldis, et noored laagri korraldajad (Keithlin, Liisbet ja Janek) said väga hästi hakkama. Mõeldud oli isegi pisidetailidele, näiteks igaüks sai jõulukaardi heade soovidega. Meeldis ka Ridali ja Laheda rühm ja noored rühmajuhid Elis ja Margo. Loomulikult meeldisid ka Ahja vaprad noored, kes osalesid - Liise-Marie, Kadri, Eliise-Lisete, Marit, Kaidy, Elin, Emil, Johannes, Rasmus ja  Alger E. Põnnama ei löödud ka ööorienteerumisel.

No comments:

Post a Comment