Sunday, November 22, 2015

Tagasivaade eelmisele nädalale

Nädalavahetusel osalesid Ahja rühma noorkotkad Johannes, Emil ja Aimar Türil meediavõistlustel. Tublid! Nüüd on ka Ahja rühma noorkotkad ka vabariigis maakonda esindanud. Põlva maleva Noorte Kotkaste instruktor Maive Tõemäe, kes oli noortele saatjaks Türil, ütles kokkuvõtteks:" Meedia on põnev ja avastamisväärt maailm, millesse sisenemiseks on tarvis palju tööd teha. Aga poistel huvi ja tahtmist on. Jääme ootama kajastusi videote ja artiklite näol Põlva Noorte Kotkaste ja Kodutütarde tegemistest."
Neljapäeval osalesid Tallinnas Nordea Kontserdimajas noortekonverentsil "Lahe Koolipäev" neli noort Ahjalt - Carmen Aarna, Marleen Talivätsing, Angela Puur ja Renar Kihho. Kaks viimast tublit, töökat ja kohusetundlikku noort esitasin ka Hea Eeskuju konkurssile. Kokku laekus 41 lugu tublidest noortest üle Eesti. Renar valiti 16 tublima hulka, keda tunnustati Nordea Kontserdimaja laval, millega kaasnes preemiareis Stokholmi.


Teisipäeval mängisime 6 tundi lauamänge. Juba neljandat aastat tuli mängude juhendaja Marika suure kohvriga, mis oli täis lauamänge. Ta ise ütles, et seekord oli kohver kergem, kuna meil on juba väga paljud mängud olemas. Marika armastab oma tööd, talle meeldib inimestega suhelda ja Ahjale tuleb ta alati meeleldi. Päeva esimeses pooles olid mängimas nooremad, hiljem vanemad. Uuel nädalal saame kätte 5 uut mängu, mis täna välja valisime.                                                                                             
 
Pildil mängitakse mängu, mis oli põnev nii noorematele kui vanematele.
Kolmapäeval olid mõttettalgud -  Mis teeb noorte elu põnevaks? Mida noored ootavad?
 Võimalus oli  noortel endal rääkida, oma ideid jagada .Koostöös Ahja Kooliga kaasasime  ka lapsevanemaid aruteludesse. Kohvilaua katmist toetas EMP Norra programm projektiga „Riskilaste toetusprogrammi rakendamine läbi noortekeskuste“. Seekordne (kohtumine oli sarja 3.) osavõtt jäi osavõtjate arvu poolest tagasihoidlikumaks kui eelmised. Tulemusega oleme siiski rahul, 15 osalejaga palju häid ideid, millest nelja hakkasime juba täna kavandama, et esitada aasta algul avanevasse Leader programmi. Ühiseid mõttetalguid vedas Katrin Pree. Aitäh kõigile osalejatele, koos teeme need ideed teoks.



 Nädala lõpus saime keskusele ka uue pinksilaua ja X-box mängu FIFA 16




No comments:

Post a Comment