Wednesday, September 3, 2014

Põlvamaa malevasuvele pandi väärikas punkt Saarjärvel

16. Põlvamaa malevasuvele tõmmati joon alla 5. - 6. augustil Saarjärve puhkekeskuses, kuhu oli kohale tulnud 66 malevlast 7 rühmast ning kümmekond rühma- ja noortejuhti üle maakonna


Kokkutulekul võistlesid malevlased tuletõrjeolümpial, toimusid rühmade tutvustavad etteasted ja rühmalaulu konkurss. Malevasuve muljeid ja kogemusi jagati etluskavaga, mille üldteemaks oli „Multikultuurne Eesti“ ning ei puudunud ka tants ja trall. Saarjärvel valmisid ka malevarühmi tutvustavad maalid, mida on võimalik näha Põlva Avatud Noortekeskuses.

Avamispäeval oli malevlasi tervitamas Põlva Maavalitsuse haridus– ja sotsiaalosakonna noorsootöö peaspetsialist Karin Viljus. „Mul on väga hea meel, et maleva traditsioon Põlvamaal jätkub,“ sõnas ta. Kokkutulekut külastasid ka SA Õpilasmalevast juhataja Ott Väli ja kliendihaldur Egert Eenmaa, kellega saadi tuttavaks ja arutati koos kahe aasta pärast toimuva „Eesti Õpilasmalev 50“ seonduvat.

Sel suvel osales Põlvamaa Õpilasmaleva 9 rühmas kokku 172 malevlast. Kokkutulekul jagati erinevate tegevuste eest punkte ja üldarvestuse tugevamad olid Ahja, Vastse – Kuuste ja Värska rühm. Vabariiklikul EÕM kokkutulekul 12. - 14. august Raplamaal Toosikannus, esindab Põlvamaad Ahja valla rühm.

Õpilasmalev on suunatud noortele vanuses 7-26 eluaastat ning maleva eesmärk on töökasvatus ja sotsiaalse kompetentsi kujundamine. Malevatraditsioon, mida praeguseks juba vanaema-vanaisa staatusesse jõudnud põlvkond helge noorusmälestusena hinges kannab, taasloodi Põlvamaal 1999. aastal. Tookord kandis Põlvamaa Lastekaitse Ühingu poolt uuele elule äratatud suvine töökorraldus nimetust "Huvi- ja puhkelaager Põlva linna teismelistele tüdrukutele". Selles osalenud 20 noort andsid omapoolse panuse linna heakorra- ja värvimistöödel. Alates 2002. aastast tegutseti juba Põlvamaa Õpilasmaleva nime all.

Põlvamaa Õpilasmalev 2014 komandöriks oli teist aastat Rainar Raudsepp, kel endal varasemalt kokkupuude õpilasmalevaga 2009. aastast Põlva valla rühmajuhi abina. Korraldusmeeskonnas olid abiks Põlvamaa Noortekogu liikmed ja Põlva Avatud Noortekeskuse noored.

Põlvamaa Õpilasmaleva korraldajad tänavad toetuse eest Põlvamaa Omavalitsuste Liitu, Eesti Noorsootöö Keskust ja malevarühmade kohalikke omavalitsusi (Ahja, Laheda, Veriora, Värska, Kõlleste, Kanepi, Räpina ja Vastse-Kuuste).
Artiklit illustreeriv foto: Sigrid Semm.


Rainar Raudsepp

No comments:

Post a Comment