Sunday, October 11, 2015

5. - 10 otoober tagasivaates

Oktoobri teisel nädalal, 5.-10. oktoobril alustas Ahjal Huvitavate Kohtumiste Klubi. Seekord oli teemaks tervislik toitumine.

Kristiina Tare perenaised Kristiina ja Sveta tõid kaasa retseptid ja suure hulga toiduaineid, millest valmistasime ka toidud.
 Tervislike toitude õhtut toetas tervisekomisjoni projekt, mida rahastas Euroopa Sotsiaalfond, toetajaks Ahja Vallavalitsus. Kakskümmend viis huvilist jagunesid kahte gruppi - nooremad tegid smuutisid ja vanemad hakkisid salatimaterjali ja keetsid hokkaido kõrvitsapüreesuppi.

Smuutide valmistajad unustasid isegi retsepti vaadata, sest nii põnev oli katsetada ja segada kokku erinevaid marju ja puuvilju, et saada huvitavaid maitseid. Segati maasikat, piparmünti, viinamarju, melonit, mangot kreekapähkleid, kookosrasva, laimit, mustikaid, vaarikaid jne. Valmistati mitmeid liitreid smuutisid, hoog oli nii suur, et üks mikser tuli maha kanda :) Perenaised ei pahandanud, neile meeldis, et smuutide valmistamine nii meeldiv tegevus oli. Tund aega kulus küllusliku õhtusöögi valmistamiseks, milleks oli porgandi õunasalat apelsinikastmega, erinevate kastmetega kurgisalatid ja köögivilja segasalt.




Kokkajate seltskond tänas südamest Kristiinat ja Svetat, kes on alati kaasa löönud meie kogukonna tegemistest ( Saunaralli). Kristiina  jõudis eelmisel õhtul Saksamaalt koju ja oli rõõmuga tulemas juhendajaks. Kristiina  pakkus välja ka idee suvel korraldada tervisliku toidu teemaline laager Kristiina Tares. Väärt mõte.

No comments:

Post a Comment