Sunday, June 29, 2014

Vihm, vikerkaar, pillerkaar, laagrid ja võiduparaad


Kaks nädalat on möödunud, kui viimati siia  postitasin. On olnud natuke päikest ja rohkesti vihma, mis ometi pole takistanud meie laagritegevusi. 17.-19.juunil oli Taevaskojas Salamaal Kaitseliidu kodutütarde ja noorkotkaste maakondlik suurlaager. Plaanisime minna 14-kesi, aga kohale tuli kuus - Angela Puur, Getter Pihlak, Mariel Osik, Eliise-Lisete Palm, Andero Piir ja Piret.
Muutlike ilmadega olid ülejäänud köhased ja nohused ja ei riskinud kaasa tulla. Ahja noortest ei jäänud küll pärast laagrit keegi haigeks, pigem oleme rohkem karastunud külmast, vihmast ja rahest. Alumisel pildil on ümber telgi suured raheterad.

Noored olid laagris sõbralikud, meile tulid appi telke püstitama Mikitamäe rühma poisid.
Angela ja Getter viisid läbi ka teatevõistluse, mis oli Angelal viimane ülesanne, et saada rühmajuhi abi tunnistus. Tubli, Angela! :)




Kolm laagripäeva olid siiski meeldejäävad ja lõbusad. "Vikerkaar on värviline, aga vihm on sarviline "- nii kirjutasid noored laagri kokkuvõttes :)

Juba laagris oli meil mitmeid tunde treeninguid, et uhkelt marssida Valgas võiduparaadil. Kuna tänavu möödub 95 aastat Vabadussõjas pöördelistest Paju ja Võnnu lahingutest, tegi president Toomas- Hendrik Ilves riigikaitse kõrgema juhina kaitseliidule ettepaneku korraldada Võidupüha paraad 23. juunil 2014 Valgas ja Lätis Valkas. Paraadil oli rivis 1351 inimest, nende hulgas üks kodutütar Angela Puur ja kaks noorkotkast Andero Piir ja Rasmus Puur Ahjalt.
Ülemisel  pildil on Põlvamaa kodutütarde ja noorte kotkaste esindus, kodutütarde ringkonnavanem Maaja Glaser, noorteinstruktorid Aile Vals ja Maive Tõemäe, Ahja rühmajuht Piret Palm ja noorte kotkaste pealik Lauri Lutsar

Paraadiproovil saime mitmeid tunde vihma. "Raske õppustel, kerge lahingus", öeldakse. Nii oligi, sest võiduparaadil vihmas marssida oli uhke ja võimas kogemus.


No comments:

Post a Comment