Wednesday, February 26, 2014

LAUREAADID SELGUNUD

AASTA NOORTESÕBRALIK TEGU 2013 -
Fr. Tuglasele pühendatud noorte omaloomingukonkurss, 

korraldaja  Ahja Kool. Konkurss on aastakümnete pikkune traditsioon, mis  andnud  võimaluse õpilaste omaloomingu arendamiseks ja säilitamiseks. Samas tunnustatakse ja väärtustatakse selle üritusega kirjanik Friedebert Tuglase loomingut. Konkursil osalemine annab noorele võimaluse tutvustada oma loomingut, saada esimene tunnustus ning laiem tuntus kuna esitatud tööd avaldatakse almanahhis Illimari Sammu. Tänu konkursile kasvab ka Ahja tuntus nii maakonnas kui vabariigis, mis toob kaasa huvi siinse elu ja tegemiste vastu.


AASTA NOORTE SÕBER 2013 - Rita Lutsar, Ahja Kooli õppealajuhataja, klaveriõpetaja. Kandidaadi esitajad on kirjutanud - ta on väga sõbralik ja temaga on hea rääkida, ta kuulab ja annab nõu. Pole mingit küsimustki, miks  Rita väärib tiitlit. Tegelikult oleks ta pidanud tiitliomanik juba ammu olema. Ta on ju aastaid alati aidanud õpilastel esineda, saatnud klaveril,sündil jne, alati abivalmis õpetama ja juhendama. Rita alustas Ahja Rocki korraldamist, aitas poisse bändi tegemistel.
AASTA PARIM NOORTEPROJEKT 2013 - LAULAVAD AHJA TÄHED, korraldajad Laura Saks, Sirli Kooskora ja Renar Kihho. Otsustavaks sai, et projekt sai väga suure tähelepanu osaliseks ja kontsert tõi saali väga palju publikut, heategevuseks koguti 415€. Nominendid olid veel Ahja Rock, korraldajad Marleen Talivätsing, Hannela Kiho ja Erkki Kivimägi ning Ahja Õpilasmalev, korraldaja Ahja ANK, rühmajuhid Carmen Aarna ja Piret Palm.
Tiitlile Aasta Noor esitati - Marleen Talivätsing, Hannela Kiho, Sirli Kooskora ja Renar Kihho. Noortekomisjon otsustas anda välja ka AASTA TEGIJA 2013 tiitli Renar Kihhole. Renar on esitatud kandidaadiks igal aastal. Ta on Aasta Noor 2010.

Renar on Ahja Kooli õpilasomavalitsuse president ja kauaaegne liige, kooli ja kogukonna kultuurivedur - nõnda võiks kõlada paraadtekst Aasta Noore tutvustuseks. Inimlikult säätuna kõlaks nominatsiooni põhjus nii - Renar on isesüttiv, värske ja lennuka mõttega, mida saadab töövõimekus ning oskus haarata teisi oma tegemistega kaasa.
AASTA NOOR 2013 on Tartu Tamme Gümnaasiumi 10.klassi õpilane Sirli Kooskora. Sirli on väga ettevõtlik ja energiline noor, kes jõuab palju, on osalenud mitmetes projektides.  Ta on alati sõbralik ja abivalmis, väga kohusetundlik ja suure töövõimega. Oma heleda inglihäälega on ta lummanud aastaid kuulajaid, laulab EStuudios, on väga andekas näitleja "Rõduteatris".
 











Pildil - vallavanem Priit Sibul annab tänukirja üle Renar Kihhole.



 Pidulikul aktusel oli lipukandmise austav ülesanne Ahja rühma kodutütardel ja noorkotkastel.













No comments:

Post a Comment