Sunday, November 27, 2011

Põlvamaa Moemiss 2011 Ahja tüdruk Astrid Rosenberg.

Alguses tuli meie Astridil suurt vaeva näha. Koolitöö ja tantsuringi kõrvalt õmbles ta  kolm kleiti ja valis modellid.
Modellide valimine ei olnud kuigi keeruline, sest soovijaid oli täpselt kolm, samapalju kui kleite.
Juhendis kirjutati , et  kollektsioon tuleb kodus disainida ja kollektsiooni kandev modell ette valmistada demonstratsiooniks.
Enne konkurssi  aga selgus, et vaja läheb ainult ühte kleiti mida kannab noor moelooja ise. Ühte modelli läks siiski vaja teiseks vooruks, kus tuli ise kaasa toodud särk modelli seljas ümber teha. Seda mannekeenitööd oli nõus tegema Gerthrud Männiste.
Moeloojate konkurss toimus Mooste kultuurimajas. Maja oli täis noori närveldavaid tüdrukuid ja juukselaki lõhna.
Esimeses voorus tuli disaineril näidata oma kodus valmis tehtud kleiti. Konkurents oli tihe ning oli näha vägagi palju ilusaid ja omapäraseid riideid. Astrid paistis välja seal oma suurepärase energiaga.
Teine voor oli märksa keerulisem. Tuli 15 minuti jooksul kodust kaasa võetud särk publiku ja kohtunike ees ümber disainida. Astrid paistis selles ülesandes tugevalt välja julgusega. Kui teine voor läbi läksid kohtunikud otsust tegema. Siis ei jäänud noortel moeloojatel muud üle kui lihtsalt oodata, õnneks ei võtnud otsusetegemine kuigi kaua aega.
Esmalt anti üle tänukirjad. Kui Astrid ja veel paar tüdrukut tänukirja ei saanud oli teada, et ta sai mõne auväärse koha, ja nii see oligi. Astrid pärjati Esimese Printsessi tiitli  ja Põlvamaa Moemiss 2011 tiitliga. Astrid oli täielikus šokis ega suutnud algul kuidagi reageerida.
Algul oli võistlema tuldud lihtsalt lõbu pärast ja eesmärk oli mitte jääda viimaseks nagu Astrid ütles, saavutatud tulemus ületas aga kõik ootused. Astrid oli täiesti iseseisvalt valmistunud ja esimest korda sellisel suurel konkurssil osalemas. Ahjal oli ta varem paaril korral oma tantsutüdrukutega oma kollektsioone esitlenud.
Jõudu ja jaksu Sulle, Astrid, ka järgnevatel võistlustel!

KADI-LIIS MÄE

No comments:

Post a Comment